algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

El PSOE interpel·la Matas pel cas Formentera i la dimissió de Mato

Albert Moragues torna a enfrontar-se amb el ministre en el Congrés

El diputat socialista Albert Moragues, que el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, acusà d'haver «dilapidat doblers públics» a Menorca, tornarà a interpel·lar la propera setmana Matas en relació amb el cas Formentera. Moragues demanarà el proper dimecres a Matas, davant el ple del Congrés dels Diputats, si es ratifica en les seves declaracions sobre si les actuacions de l'ex-Govern del Partit Popular per captar vots d'emigrants argentins «són ni més ni menys allò que feien la majoria dels presidents de les comunitats autònomes».

En la mateixa sessió de control al Govern central, el PSOE també demanarà al ministre de Medi Ambient per la dimissió del seu cap de Gabinet i «mà dreta» a les Balears, Javier Mato, a qui els socialistes atribueixen bona part de la responsabilitat de les suposades irregularitats que hauria comès Jaume Matas quan era president del Govern balear. Serà el portaveu d'Administracions Públiques del grup socialista en el Congrés dels Diputats, Àngel Martínez Sanjuan, qui demani a Jaume Matas si «la pèrdua de confiança política» és el motiu de la dimissió de Javier Mato.

La raó oficial argumentada pel Ministeri de Medi Ambient és que Javier Mato renuncià al seu lloc perquè desitjava tornar a les Balears per motius personals, i de fet el ministre Jaume Matas ja ha anunciat que pensa comptar amb ell. El cas Formentera continua encara vigent en el Congrés dels Diputats, perquè està pendent de debat en el ple la proposta realitzada per Izquierda Unida i pel grup mitx per crear una comissió que investigui els procediments d'inscripció d'emigrants en el cens electoral i el seu vot en les darreres eleccions autonòmiques i municipals del 1999.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.