algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Madrid pagarà el 80% del transport de vaques amb risc a la Península

El Govern central i l'Executiu autonòmic signaren ahir un conveni de col·laboració a través del qual l'administració de l'Estat es compromet a finançar en un 80% el cost del transport a la Península del bestiar boví sacrificat de més de trenta mesos, arran del mal de les vaques boges. Aquests animals han de ser comprats abans pel Fons de Garantia Agrària (FEGA) per a la seva destrucció i, de fet, ja ha començat a les Balears el sacrifici de 1.318 vaques de més de trenta mesos "531 a Mallorca; 756 a Menorca; i 31 a les Pitiüses", després de les sol·licituds presentades pels ramaders de l'Arxipèlag.

Mentre que el Govern central pagarà el 80% del desplaçament, sense cap límit en la seva aportació econòmica, la Conselleria d'Agricultura i Pesca es farà càrrec del 20% restant. El termini de presentació de sol·licituds al FEGA per a la compra d'animals de més de trenta mesos romandrà obert fins al 5 de juny. El FEGA és un organisme adscrit al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació; i aquesta campanya de sacrifici forma part de les mesures excepcionals al suport al mercat de boví establerts per la Comissió Europea arran de la crisi de l'encefalopatia espongiforme bovina.

El subsecretari d'estat d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Manuel Lamela, la presidenta del FEGA, Elena de Mingo, i el conseller d'Agricultura, Mateu Morro, firmaren ahir a Palma un conveni de col·laboració per pal·liar el mal de les vaques boges. El conveni permet que els ramaders balears es beneficiïn de les mesures d'intervenció previstes per la Comissió Europea, per reactivar el mercat de boví.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.