cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El sou del professorat concertat quasi queda equiparat amb el públic

El Govern munta un centre d'inserció de menors

T.GARCIES. Palma.
Els professors dels centres d'ensenyament concertats pel Govern quasi equipararan el seu sou amb els funcionaris docents dels centres públics. El nou acord marc per a la millora de l'ensenyament privat que va ser aprovat ahir pel Govern balear preveu l'acostament de les retribucions entre els dos grups fins a un 99'4 per cent. Aquesta acord marc també inclou el compromís per part dels centres privats concertats de recol·locar els professors que podrien passar a una situació d'atur a causa del tancament d'algunes unitats concertades.

També es preveu facilitar fórmules per garantir una oferta de cursos de formació permanent per al professorat de centres privats. L'aplicació de l'acord, que ha estat fruit de l'entesa amb les patronals de l'ensenyament i les organitzacions sindicals, serà efectiva entre l'1 de setembre d'enguany i fins el 31 d'agost del 2003.

D'altra banda, el consell de Govern també va acordar l'adscripció a la Conselleria de Benestar Social de l'immoble denominat com «Sa Casa Nova» de Son Ferriol, amb la finalitat de reconvertir-lo en un centre d'inserció social de menors. Aquest centre s'ha de crear com a resultat de l'aprovació de la nova llei del menor que passa a les comunitats autònomes la responsabilitats de crear aquest tipus d'instal·lacions, perquè els menors compleixin les mesures judicials. L'immoble compta amb mil metres quadrats construïts dins d'una finca d'uns 57.000 metres quadrats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.