muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

L'Institut d'Estadística «roba» 2.000 alumnes a la Universitat balear

Un estudi la situa al capdavant estatal de la pèrdua d'alumnat

Quines dades empra l'Institut Nacional d'Estadística i quina fiabilitat se'n pot tenir? Segons l'INE, «el nombre d'alumnes matriculats a les universitats davallà aquest curs a catorze comunitats autònomes (...) i ho féu amb especial intensitat a les Balears, on la Universitat és una de les que menys estudiants té, amb 11.838 universitaris» de primer i segon cicle, suposant una davallada del 15 per cent que recull l'agència Efe.

Curiosament, aquesta xifra no concorda amb l'enregistrada per la Universitat balear, que enguany compta amb 13.971 alumnes entre els cicles primer i segon de les diferents carreres, amb una davallada relativa del 5 per cent, no del 15. La UIB desconeixia ahir la causa d'aquesta informació inexacta: si l'errada havia estat de l'INE o de la mateixa Universitat en donar les dades a l'Institut d'Estadística. De fet, el rectorat de la UIB no ha considerat fins ara que la seva pèrdua d'alumnat sigui especialment notable "tot i que duplica, ara mateix, la mitjana estatal segons les mateixes xifres de la UIB" i afirma que el major nombre de places sense cobrir s'adverteix a les escoles adscrites.

Segons les quotes publicades ahir per l'INE, el descens d'alumnat arreu de l'Estat arribà a un milió i mig d'estudiants; i aquesta situació fou més acusada a les Balears (un 15'4 per cent, desmentit per la UIB i consignat en un 5 per cent), seguida de Castella-la Manxa (-7'2 per cent), Astúries (-7'15 per cent), Castella i Lleó (-6'68 per cent) i Ceuta i Melilla (-6'17 por ciento). Els únics increments d'alumnat es registraren a les universitats extremenyes (0'88 per cent), catalanes (0'84 per cent) i murcianes (0'82 per cent).

A la resta de les comunitats autònomes, a Ceuta, Melilla i a la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) es registraren també minves en el nombre d'estudiants matriculats. En termes absoluts, les comunitats amb un nombre més gran d'universitaris són Andalusia (262.673), Madrid (249.259) i Catalunya (208.506) i les que menys alumnes tenen són La Rioja (7.077), i Cantàbria (13.321). Les Balears, en aquest sentit, disposen de 13.971 alumnes de primer i segon cicle; uns 15.000 incloent els alumnes de tercer cicle.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.