algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

El PSOE diu que la Llei d'estrangeria dóna capacitat repressiva a Interior

Diputats del Congrés i del Parlament Europeu participen en unes jornades d'immigració

El diputat del PSOE al Congrés, Diego López Garrido, criticà ahir durament la Llei d'estrangeria a les jornades socialistes sobre la immigració que s'impartiren al Centre Flassaders sota el títol «Inmigrants... Una qüestió de drets humans». López Garrido considera que la Llei d'estrangeria «va en contra de les dinàmiques socials en aquest món i a Espanya. La Llei d'estrangeria ha nascut pràticament morta. El govern es veu incapaç d'aplicar-la. Ha tractat de donar capacitat repressiva al Ministeri de l'Interior. No resol la problemàtica d'immigració. Les qüestions de fons hi continuen.

El tema del creixement de fluxos immigratoris no es resol. S'actua perquè hi hagi pocs regulars, perquè així hi haurà una borsa d'irregulars en l'economia submergida, i d'explotats. No aposta per la integració, sinó per la segregació. La resta, ho deixa a les tenebres. El PP parla de respectar la Constitució al País basc, però aquí romp la Constitució, és una ablació, no del clítoris, però sí dels drets fonamentals. En fi, causa una sensació incòmoda, encoratja posicions xenòfobes amb què el PP pensa que guanyarà vots, perquè creu que una imatge de duresa amb els immigrants l'afavoreix. A més, va néixer sense consens», conclogué López Garrido.

Les jornades estigueren coordinades per la secretària de Cohesió Social del PSIB, Sara Codina, que assegurà que «teníem un interès a canviar socialment la idea que la immigració és un problema. No és així, del fet migratori en deriva un problema. Cadascú dels que hi hem participat té una visió. La conclusió és que hem de canviar la percepció que tenim de la immigració. És un fet i la responsabilitat d'aquest tema és de tots, perquè estam formant una nova societat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.