algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 18°
18°

Els veïns de la Colònia es mobilitzaran contra el passeig marítim

Tot el poble s'alça en contra d'aquest projecte, iniciativa del Ministeri de Medi Ambient

Els veïns i estiuejants de la Colònia de Sant Jordi han anunciat que faran mobilitzacions en contra de la construcció del passeig marítim peatonal que la Demarcació de Costes, adscrita al Ministeri de Medi Ambient, ha projectat al nucli costaner de ses Salines. De fet, alguns veïns han començat a recollir firmes contra la posada en marxa del projecte. Cal recordar que aquest projecte, que va estar exposat al públic fins el passat divendres dia 4, costarà 560 milions de pessetes i es construirà a base de pedra de Santanyí i de fusta, i que al llarg dels tres quilòmetres que ocuparà es col·locaran papereres, bancs i faroles per a l'enllumenat.

La gran majoria dels residents de la zona s'oposen al projecte per mor del greu impacte ambiental que suposarà per a tot el nucli de la Colònia i perquè no ho consideren necessari. A més, asseguren que no els ha agradat que a l'hora de redactar el projecte ningú no els hagi consultat ni informat sobre la iniciativa. Els veïns, que encara no estan organitzats com a plataforma en contra del passeig i que ni tan sols compten amb un portaveu, han expressat la seva total oposició al projecte mitjançant nombroses cartes que han enviat al Diari de Balears.

Al·legacions del GOB Per la seva banda, Miquel Àngel March, en representació del GOB, ha explicat a aquest diari que l'associació ha rebut també moltes trucades de veïns sol·licitant suport per evitar que es construeixi el passeig. March va explicar que els residents de la Colònia comentaren la possibilitat de realitzar mobilitzacions com marxes per la costa o piraguades. Divendres passat, el GOB va presentar quatre al·legacions a Demarcació de Costes mitjançant les quals rebutgen el projecte. Els ecologistes expliquen que el passeig no és necessari perquè «alguns dels terrenys que es volen urbanitzar ja funcionen com a passeig peatonal, altres són carrers del nucli urbà, altres roques i altres trossos de litoral poc alterats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.