algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

L'Audiència condemna l'Estat per l'explosió d'un edifici a Palma el 1994

La Justícia culpa el Ministeri d'Agricultura de mala gestió en matèria de seguretat

L'Estat ha estat comdemnat per no controlar la venda d'un producte insecticida que provocà una explosió en un edifici del carrer Jafudà Cresques de Palma, pròxim al parc de les Estacions, el juliol del 1994. El Tribunal de la Secció Quarta de l'Audiència de Palma ha modificat la sentència del Jutjat de Primera Instància perquè recorda que al Ministeri d'Agricultura li correspon la missió de controlar la venda i la utilització d'un seguit de productes que s'empren als insecticides agraris. La primera sentència trobava culpable la dona que emprà els productes químics que provocaren l'explosió "que deixà algunes famílies sense habitatge", el comerç que els hi va vendre i el venedor que els hi aconsellà. També establí una idemnització de 66 milions de pessetes.

Esteses les responsabilitats a l'Estat i al fabricant, la indemnització ha augmentat uns tres milions més de pessetes. Els fets ocorregueren el juliol del 1994, quan un producte molt perillós anomenat Keycorc, compost per tetraclorur de carbó i per sulfur de carbó que fabricà l'empresa Industrial Química Key S.A., provocà la deflagració del vapor del sulfur de carbó mesclat amb l'aire, i destrossà les cases del veïnat. Segons consta al sumari, la dona cercava una solució per posar fi a uns insectes que tenia a ca seva quan el dependent li aconsellà que empràs el producte.

Ella n'adquirí 47 botelles de 800 grams i en vessà el contingut en dotze receptacles tal com el venedor li suggerí. La sentència detalla que aquest producte s'inflama a temperatures superiors a 30 graus i, així, aquell estiu la calor i la imprudència ho cremaren tot. El tribunal considera negligent el Ministeri d'Agricultura pel fet de permetre la comercialització del perillós producte i per la manca de senyalització en l'etiqueta que advertís del risc que comporta la utilització en àmbits industrials o particulars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.