algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

Uns 30 ajuntaments volen cedir sòl al Govern per construir-hi cases

Tècnics de l'Ibavi s'hi estan reunint per sol·licitar-los terrenys

Una trentena d'ajuntaments de Mallorca han manifestat a l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) la seva disposició a oferir terreny per construir habitatges de protecció oficial. Tècnics de l'Ibavi estan mantenint reunions amb representants de tots els municipis de les Illes, als quals plantegen la necessitat de disposar de sòl si volen que es construeixin promocions de cases. «En principi, plantejam que la cessió ha de ser pràcticament gratuïta o bé es pot realitzar cap permuta. Els ajuntaments, per la seva part, podran decidir si volen habitatges en règim de compravenda o de lloguer, i participar en la redacció de requisits per a la seva adquisició», explica Teresa García Alba, gerent de l'empresa pública del Govern.

García Alba assegura que gairebé tots els municipis estan interessats en la construcció de cases protegides. «Quasi tots tenen el problema que la gent jove se'ls en va», indica. En nombrosos municipis, les negociacions estan més avançades i l'Ibavi ja ha determinat el nombre d'habitatges que es podrien començar a construir a partir del 2002. Aquest és el cas d'Alcúdia (30), Binissalem (30), Fornalutx (12), Inca (50), Lloseta (65), Mancor de la Vall (16), Marratxí (36), Petra (12), Puigpunyent (12), sa Pobla (13), Santa Eugènia (12) i Son Servera (40). Altres poblacions han comunicat a l'empresa pública que cediran sòl, tot i que els falta concretar-ho.

En aquesta situació es troben Artà, Banyalbufar, Campanet, Esporles, Manacor, Maria de la Salut, Muro, Pollença, Porreres, Santanyí, Sineu, Sóller, Valldemossa o Vilafranca. Capdepera es trobava entre aquests darrers municipis, però aquesta mateixa setmana el batle comunicà a la Conselleria d'Obres Públiques la cessió de terrenys per construir-hi habitatges.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.