algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Vessaments incontrolats de la depuradora a una zona protegida

Un veí de la zona ha denunciat el vessament d'aigües depurades

L'estació depuradora de Muro vessa, des de fa cinc dies, aigües residuals depurades a una propietat privada inclosa dins una ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès) propera a l'Albufera. Arran de la denúncia d'un veí de la zona afectada pels vessaments, el Seprona (Servei de Protecció de la Natura) acudí ahir al matí a la depuradora per tal d'iniciar la investigació del succeït. Es dóna el cas que ja fa dos anys que la depuradora, a causa d'una avaria, ocasionà l'embassament d'aigües depurades a la mateixa zona on ara s'acumula l'aigua.

Així, i amb aquests antecedents, el denunciant va avisar divendres passat el Seprona per tal d'intentar que la depuradora no continuàs vessant allà on du a pasturar les seves ovelles. El denunciant afirmà que «fa més de dues setmanes que l'aigua vessa de la depuradora». Aquesta infraestructura, que va ser construïda a la zona abans que es declaràs com a ANEI, tenia un sistema inicial d'evacuació de l'aigua per infiltració, però ara el líquid és conduït a través d'una canonada de sis quilòmetres a un pou d'infiltració a Son Real, a Santa Margalida.

L'aigua, per causes que encara no s'han esbrinat, no té la força suficient per arribar a la seva destinació i per això vessa per un lloc preparat amb aquesta finalitat; mentrestant s'investiga quina és la causa de l'avaria. Des de l'Ibasan (Institut Balear de Sanejament), el gerent, Joan Mateu Horrach, ha explicat que l'origen dels vessaments podria ser que alguna bomba que envia l'aigua a Son Real s'hagués espanyat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.