Un grup d'excursionistes de Son Servera va trobar diumenge passat al matí, un abocador clandestí de vaques mortes en una de les més extenses explotacions ramaderes del municipi, coneguda amb el nom de Sant Jordi.
Segons varen contar els excursionistes del bar s'Oratge de Son Servera, en el moment que realitzaven l'itinerari per la zona de la Costa dels Pins, «ens va sorprendre una forta i desagradable olor i tot d'una ens hi acostàrem». En aquest moment fou com els joves descobriren un antic forn de calç totalment ple de vaques mortes sense incinerar i amb un acusat procés de descomposició. La troballa fou confirmada ahir pel conseller d'Agricultura, Mateu Morro, que va admetre que li havien informat de dues vaques que havien mort recentment i que ningú no havia demanat permís per enterrar-les.
Dins el forn de calç de la finca de Sant Jordi de Son Servera, efectivament hi havia dues vaques que a priori semblava que havien mort feia poc ja que segons els excursionistes encara es podia veure la carn dels animals putrefactes. Juntament amb les restes d'aquestes dues vaques, també s'hi trobaren ossos i altres parts orgàniques d'animals, però que pertanyien a cossos més antics i que havien mort ja feia temps.
Després de la troballa, els excursionistes denunciaren els fets a l'Ajuntament de Son Servera. «En el mateix moment en què ens assabentàrem de l'existència d'un abocador clandestí de vaques mortes a la finca de Sant Jordi, vàrem traslladar la informació a Seprona de la Guàrdia Civil perquè obrissin una investigació», va explicar el batle, Eduard Servera (PSOE), el qual informà ahir horabaixa que «la Guàrdia Civil es desplaçà fins a la zona en qüestió i confirmaren l'existència d'un forn de calç amb vaques mortes. El servei de Seprona va traslladar la informació a la Conselleria d'Agricultura del Govern de les Illes Balears. A partir d'aquí, la Conselleria ha obert una investigació sobre el cas per tal d'aclarir el que ha passat».