algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
20°

La producció del maduixot ha baixat un 50 per cent en els darrers tres anys

La manca de mà d'obra ha fet que alguns pagesos hagin deixat de conrear aquest producte

59550
Depenent de l'època de l'any, el maduixot es conrea dins d'hivernacles o fora. | M. M.

Dels més de vuit pagesos que es dedicaven a conrear el maduixot al camp pobler, en l'actualitat només en queden tres. Aquest fet ha generat un descens del 50 per cent en la producció d'aquest producte. Però no només s'ha produït aquest fet a sa Pobla, ja que a Muro, on també hi havia productors de maduixot, ja no queden pagesos que conreïn aquesta fruita.

La gran majoria de camperols que han abandonat aquest conreu a sa Pobla ara es dediquen a la patata, que resulta un producte més estable i segur. «La manca de mà d'obra és un dels factors més importants de l'abandó del conreu del maduixot», va assegurar Pep Crespí, un dels pocs conreadors de maduixot que queden a sa Pobla.

A més a més, aquest pagès va esmentar que la invasió al mercat de maduixot procedent del Marroc i de Huelva amb preus molt més baixos també ha resultat clau per al descens de la producció del maduixot al poble. Malgrat que el producte mallorquí té un preu més elevat, resulta més dolç i saborós, ja que es recull madur i no verd, com el dels altres llocs.

Per altra banda, les «baralles» entre els pocs grans majoristes de Mallorca ha romput el mercat, segons Crespí. En el procés de competència entre tots són capaços d'importar dos contenidors de maduixot per perjudicar els interessos dels altres. Però el fet, segons Crespí, és que aquests dos contenidors basten per saturar el mercat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.