algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°
10°

PSOE i PSM no es posen d'acord sobre el nivell de català de les oposicions

La manca de consens té aturada la data de convocatòria de l'accés a la funció pública

Les conselleries d'Educació i Cultura i d'Interior i Funció Pública no es posen d'acord sobre el nivell de coneixement de la llengua catalana que s'ha d'exigir en algunes de les proves a què seran sotmesos els funcionaris de l'administració autonòmica. Concretament, aquests dos departaments, en mans del nacionalista Damià Pons i del socialista Josep Maria Costa, no arriben a cap consens sobre l'exigència del nivell C pel que fa als cossos superiors. Aquest situació d'enroc, que es manté reiteradament des de fa diverses setmanes en el Consell de Govern, manté en un impasse la data de la pròxima convocatòria d'oposicions a la funció pública.

La major part dels futurs funcionaris hauran d'acreditar uns coneixements de català superiors als exigits en l'actualitat, segons han acordat els dits departaments de l'Executiu balear que en són competents. Igualment, els funcionaris actuals hauran de reciclar-se, en un termini de temps encara no establert, per equiparar-se amb els nous treballadors.

Les diferències de criteri entre nacionalistes i socialistes en el si del Govern fan referència als funcionaris dels cossos superiors (A,B i part del C), que hauran de demostrar uns coneixements idiomàtics mitjans "el nivell C atorgat per la Junta Avaluadora del Català, JAC a partir d'ara", mentre que als funcionaris dels cossos inferiors (la resta del C, el D i l E) se'ls exigirà un coneixement lingüístic elemental (que correspon al nivell B de la JAC).

Això suposarà un increment qualitatiu sobre les exigències actuals d'un nivell elemental per als funcionaris dels cossos superiors i del nivell A (comprensió i rudiments orals) per als dels cossos inferiors. Només en alguns casos es mantindrà l'exigència del nivell A per als funcionaris del cos C.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.