algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 9.02°
18°

Antich reconeix que la remodelació de Govern «se'ns ha escapat de les mans»

El president diu que no farà canvis i dóna per tancada una setmana «desencertada»

«És bo que tots traguem conclusions d'aquesta setmana, que ha estat poc encertada, i a partir de la setmana que ve facem la nostra feina, que és tirar endavant polítiques». Un Francesc Antich visiblement afectat per l'andanada mediàtica que ha sofert els darrers dies arran d'una remodelació de Govern frustrada i que ha acabat per deixar en una delicada posició política dos consellers, expressava ahir al Consolat de Mar el seu ferm pròposit de passar pàgina com més aviat millor. L'episodi no només ha afectat el president del Govern balear i el seu entorn, sinó que hi ha dos membres de l'Executiu que han estat públicament qüestionats durant quatre dies consecutius.

Josep Antoni Ferrer, conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, i Misericòrdia Ramon, titular d'Energia i Innovació Tecnològica, han rebut d'Antich l'encàrrec de donar un «impuls» a sengles departaments. «He dit en diverses ocasions que tenia una certa preocupació per determinades conselleries; ara bé, de cap de les maneres això no volia dir que s'hagués de canviar un conseller o un altre», va explicar el president. I segons ell mateix, les diverses fórmules com s'ha de desenvolupar aquesta empenta en els dos departaments és precisament allò de què va parlar amb Ferrer i Ramon divendres passat abans del Consell de Govern i per separat. «Per desgràcia, aquesta preocupació ha fet que paregui que la remodelació ja estava feta», es va lamentar.

Les diferents confirmacions de la remodelació que hi ha hagut des de diverses fonts en els darrers dies, d'una banda, i els mitjans de comunicació, de l'altra, eren els destinataris del missatge d'autoritat expressat per Antich, qui va voler deixar «ben clar que si en un moment donat pens que una Conselleria o una altra necessiten una canvi de conseller, qui té la capacitat i l'obligació de fer-ho és el president i per tant, el president ho farà, i si és així ho diré clarament». I a continuació va suggerir que no s'ha de confondre «la possibilitat que un estigui preocupat per certs temes amb el fet que de manera definitiva es tengui clar que s'ha de canviar un conseller».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.