nubes dispersas
  • Màx: 16.84°
  • Mín: 12.25°
16°

Joves per la Llengua visitaran Brussel·les de la mà del PSM

Setanta voluntaris reclamaran un estatut per al català similar al flamenc

Setanta voluntaris de Joves per Llengua visitaran Brussel·les al llarg de quatre dies de la setmana que ve per iniciativa del Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista (PSM-EN). Entre les activitats que duran a terme figura la demanda del reconeixement del català al mateix nivell que altres llengües com el flamenc o el gaèlic, que gaudeixen d'un estatut particularitzat.

Aquest «contacte al màxim» amb les institucions de la Unió Europea (UE), segons va qualificar la visita el secretari general del PSM, Mateu Morro, té com a teló de fons la celebració de l'Any Internacional de les Llengües, que tindrà lloc al llarg del 2001. «Les institucions europees han mantingut una actitud distant sobre les llengües minoritzades», va afegir Morro, que considera altament positiu que les reivindicacions en aquest sentit fetes des de les Illes Balears i Pitiüses, que fins ara s'havien circumscrit als àmbits dels Països Catalans i estatal, s'eixamplin al marc europeu.

Acompanyaven el secretari general dels nacionalistes progressistes mallorquins en la roda de premsa, el representant del PSM en l'oficina europea, Jaume Garau, i els portaveus de Joves per la Llengua, Maria Muntaner i Miquel Socias. Garau va advertir dels entrebancs que pot comportar l'eixamplament de la UE de 15 a 27 membres, que tot i que no serà immediat sí que pot complicar un reconeixement que mai no ha tingut per part de l'Estat espanyol com a llengua d'ús.

Entre les activitats que els setanta voluntaris duran a terme a Brussel·les, Garau va destacar una trobada amb l'eurodiputat de Convergència Democràtica de Catalunya, Pere Esteve, que representa la coalició que aquesta formació manté a Europa amb PSM, Bloc Valencià Nacionalista i Unitat Catalana (Catalunya Nord). Joves per la Llengua «farà arribar una pregunta al ple del Parlament europeu» a través d'Esteve.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.