nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Demanen 10.000 milions a Madrid per rehabilitar espais turístics

El PP titlla la sol·licitud del Pacte de Progrés de «victimisme absurd»

El Parlament va aprovar ahir una proposició no de llei presentada pel grup parlamentari del PSOE segons la qual s'insta el Govern espanyol que «col·labori» econòmicament amb el Fons de Rehabilitació d'Espais Turístics de les Illes Balears amb una partida de 10.000 milions de pessetes, que haurien d'estar contemplats en els pròxims Pressuposts Generals de l'Estat pel 2001. El portaveu de l'oposició, José María González Ortea, va titllar la demanda de la Cambra legislativa autonòmica de «victimisme absurd».

El diputat socialista, Antonio Diéguez, va apel·lar ahir al Règim Especial de les Illes Balears, que reconeix la necessitat d'una adequada priorització dins els programes estatals d'inversions en matèria de parcs naturals i infraestructures turístiques. «El PP s'ha cansat de dir que els fons finalistes de l'ecoimpost han de venir de Madrid», va dir Diéguez, en referència a les crítiques de l'oposició a la implantació del tribut ecoturístic. Una actitud que el diputat socialista va qualificar de «bravata» la postura del PP, que ahir va votar contra la proposició no de llei.

González Ortea va justificar el vot negatiu de l'oposició única parlamentària en considerar que la proposta és un «cant al sol sense cap ni peus». El PP ofereix tot el seu «suport» per a aquelles propostes que estiguin «justificades». I aquest, segons el diputat del PP no és el cas. Altrament, va posar l'exemple de l'increment de les dotacions econòmiques per pal·liar el transport de mercaderies.

Si aquesta és l'actitud "«tonteries», va dir el cap de l'oposició, amb què el Govern autonòmic anirà l'any vinent a negociar el nou sistema de finançament autonòmic «no ens faran gens de cas» perquè pràctiques polítiques d'aquest tipus allò que fan, segons el parer de González Ortea, és «empobrir i devaluar la posició de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.