algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El PSIB proposarà en els ajuntaments l'eliminació de referències franquistes

«L'aniversari de la mort del dictador és el moment oportú per suprimir aquests símbols»

La Federació de Mallorca del PSIB farà arribar a totes les agrupacions socialistes de l'Illa una proposta per eliminar tots aquells signes que facin referència al franquisme. En complir-se ahir el 25è aniversari de la mort de Francisco Franco, la FSM ha considerat que «és el moment oportú per acabar definitivament amb els vestigis de la dictadura que encara són presents a la nostra societat i que ofenen la memòria dels ciutadans que, encara vius, en patiren les seves conseqüències o, simplement, la dels que volen conviure en pau i democràcia sense els records d'una etapa negra de la nostra història més recent».

En aquest sentit, la Federació Socialista de Mallorca sol·licita a les seves agrupacions locals que presentin propostes referides a l'eliminació d'aquells monuments, plaques o qualsevol altre tipus de signes que facin referència al franquisme. Segons els socialistes, «ara, en aquest aniversari prou significatiu, és el moment més adient per fer aquesta proposta, pensant que, desgraciadament, hi ha municipis a la nostra Illa on governam, cogovernam o hem governat que encara exhibeixen reductes del franquisme».

Precisament, Diari de Balears publicà el passat dijous un reportatge sobre la simbologia de Franco que encara és present a espais públics de Mallorca i de Palma, des de façanes fins a monuments. Alguns dels més significatius a la capital balear són la creu dels «caídos», entre l'Almudaina i la Seu; el monument al vaixell de guerra «Baleares», a sa Faixina; l'àguila franquista de l'edifici de Correus, curiosament en un carrer que es diu via de la Constitució; i les inscripcions dels morts del bàndol franquista a les esglésies, sempre encapçalats per José Antonio Primo de Rivera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.