algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

La meitat dels 14.000 joves illencs marginats no reben ajuts públics

Els esforços de l'Executiu són lluny d'arribar a tots els sectors necessitats

81016
Els joves drogoaddictes són part del col·lectiu de marginats.

La meitat dels devers 14.000 joves en situació de risc social o marginats de les Balears no reben, encara, ajudes específiques del Govern balear. Així i tot, l'Executiu ha augmentat el pressupost destinat a aquest col·lectiu considerablement i ara es troba en disposició de poder atendre, a través de subvencions a projectes, l'altra meitat.

Així ho varen confirmar ahir la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, i el seu director general de Joventut, Joan Caules. Segons aquest darrer, «a través dels projectes subvencionats "en la convocatòria d'enguany" arribarem a una població d'entre 6.000 i 7.000 joves, segons els tècnics, que han tret aquesta dada després de comptar i estudiar un per un els projectes subvencionats».

Caules va recordar que, «segons dades facilitades per Miquel Alenyà des de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra, a les Balears hi ha devers 14.000 joves en situació de risc social o marginats, cosa que representa el 10 per cent de la joventut de les Illes». Arribat a aquest punt, el director general de Joventut va reconèixer que «el Govern arriba ja a quasi la meitat dels joves en situació de risc social o marginats, amb subvencions a projectes específics per resoldre'ls la situació».

Sobre aquest tema, la consellera va respondre la pregunta de si volia arribar al total del col·lectiu marginat: «Allò que primer pretenem és consolidar aquesta quota "a curt termini». Caules conclogué destacant l'esforç fet per la Conselleria de Benestar Social per resoldre els problemes del col·lectiu: «Hem passat de destinar-hi 6 milions el 1999, a 25 enguany i 85 el 2001».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.