algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 12.82°
18°

Els empresaris diuen que l'ecoimpost és una excusa per fer doblers

És arbitrària en l'import i discrimina els turistes, segons l'Institut d'Estudis Econòmics

L'Institut d'Estudis Econòmics (IEE), creat el 1979 per un grup d'empresaris de tot l'Estat amb l'objectiu de promoure, realizar i divulgar treballs i investigacions sobre matèries econòmiques i socials, considera que l'ecotaxa que vol implantar el Govern de les Illes Balears «és una excusa mediambiental per recaptar més i ho fa de manera discriminatòria i arbitrària, limitant-se al consum específic de les pernoctacions en els establiments turístics».

Aquesta opinió fou explicada ahir durant la presentació de la revista Medio Ambiente y Mercado en España, editada per aquesta entitat, i a la qual també assistiren, entre altres, Miquel Lladó, president de la Cambra de Comerç de Mallorca i les Pitiüses; Pere Cañellas, president de la Federació Hotelera de Mallorca; i Joan Buades, president del Cercle d'Economia. No hi havia ningú del Govern.

El director general de l'IEE, Juan Iranzo, que presidí la presentació, declarà que «l'ecotaxa no es pot emmarcar en la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes, que no permet la creació de nous imposts. Sí que permet l'aprovació de taxes, però l'ecotaxa, malgrat el seu nom, no és una taxa, ja que no ofereix cap servei com a contrapartida».

Iranzo també criticà l'ecotaxa perquè el seu import no té cap relació amb les despeses mediambientals de l'activitat gravada: «S'ha articulat de manera arbitrària. No hi ha estudis sobre l'impacte contaminant del turisme. D'igual manera, no queda clar si la recaptació es destinarà al medi ambient. Almenys, sí que sembla clar que no es destinarà a les activitats mediambientals dels hotels que són objecte de l'impost».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.