lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

El consum energètic de la il·luminació nadalenca es reduirà un 50 per cent

Les barriades no comercials i els nuclis de Portocristo i s'Illot també tindran llums

L'Ajuntament de Manacor estalviarà aproximadament la meitat que altres anys en consum de llum per la il·luminació nadalenca. Concretament, a les Avingudes es passarà de consumir uns 40.000 vats a només consumir-ne 13.000. Tot plegat s'ha aconseguit gràcies que s'han comprat uns nous llums que deixen de banda la tradicional bombeta i se substitueixen per una mànega lluminosa. A més a més, la Sala també s'estalvia uns set milions de pessetes en concepte de material complementari per a la instal·lació dels llums.

Cal dir que per primer cop en molts anys es canvia gran part de la il·luminació de Nadal que ja havia quedat totalment obsoleta, «les estructures que teníem funcionaven per un sistema de bombeta saldada al filferro, això feia que els canvis de les bombetes es fes més difícil, ja que cada cop que una es trencava o es fonia, s'havia de saldar al ferro, amb els nous mòduls res d'això no passarà i per aquesta banda aconseguirem estalviar molts doblers, ja que les mànegues de llum tenen una garantia de 700 hores en funcionament», explica Francesc Acuñas, delegat de Serveis Generals de l'Ajuntament de Manacor.

Acuñas ha dit també que aquest any es prioritzarà la instal·lació de llums nadalencs a les barriades no comercials, «a més, s'han comprat un total de 46 mòduls per a Portocristo i 18 per a s'Illot, pel que fa a Manacor s'han comprat 57 nous mòduls».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.