algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Font: «Rafel de Lacy posa el govern del CIM entre l'espasa i la paret»

El PP abandonà ahir el ple extraordinari i en sol·licitarà un de nou

El serial De Lacy va fer ahir un salt qualitatiu. Els setze consellers del Partit Popular (PP) en el Consell Insular de Mallorca (CIM) es negaren a participar en un ple extraordinari convocat ahir mateix per la presidenta de la institució, Maria Antònia Munar, per tractar la presumpta incompatibilitat de Rafel de Lacy, president de la Comissió Insular d'Urbanisme, en la votació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Calvià. Jaume Font, portaveu del PP, va exclamar abans d'abandonar la sessió: «Estan entre l'espasa i la paret», en referència al Govern insular.

El PP es va negar a participar en un ple en què no hi havia ordre del dia "«sol·licitud d'un informe jurídic sobre la presumpta incompatibilitat» de De Lacy" i, per tant, no comptava tampoc amb l'informe que ha d'avalar el debat. Munar va carregar contra els consellers conservadors: «No tenen cap interès en un ple extraordinari ràpid i l'han demanat perquè volen allargar-ho en el temps com més temps millor».

Font va respondre que el PP exigeix un «informe administratiu i jurídic», elaborat pel secretari general del CIM i que és al qual es va comprometre el ple del CIM fa diverses setmanes, i no d'un «informe urbanístic». La presidenta de la institució va recordar al batle de sa Pobla que l'«informe tècnic» elaborat per dos arquitectes i un advocat adscrits al CIU palesa que la votació de De Lacy en el PGOU de Calvià «incompatible» és perquè es tracta d'un «vot institucional».

Quan el PP va abandonar la sala, els grups del govern insular i els que els donen suport votaren a favor de donar suport a l'informe tècnic existent i desestimaren la petició d'un nou informe jurídic. La resposta dels conservadors és la sol·licitud d'un ple extraordinari, que aquesta vegada haurà de ser convocat pel secretari general amb ordre del dia i amb una justificació del punt a debatre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.