algo de nubes
  • Màx: 20.39°
  • Mín: 12.82°
20°

Una empresa proposa la construcció d'un cementeri privat amb crematori

Acolliria un total de 1.224 nínxols enterrats sota 2'5 hectàrees de zones enjardinades

El preocupant dèficit d'unitats d'enterrament en el municipi de Manacor i per extensió, d'arreu de la comarca del Llevant, ha contribuït que una empresa de la ciutat estigui projectant la construcció d'un cementeri privat que inclourà un modern forn crematori, el primer d'aquesta comarca.

El cementeri s'ubicarà en uns terrenys que flanquegen l'actual cementeri de Son Coletes de Manacor, constituint així una perllongació física de l'edifici nou del lloc sagrat. El nou cementeri, que segons el projecte ocuparà una extensió de 24.800 metres quadrats (quasi 2'5 hectàrees), acollirà uns 1.224 nínxols que seran totalment subterranis, distribuïts en un sistema de corredors i galeries baix terra.

Una part essencial del projecte d'aquest cementeri és l'edifici que acollirà el tanatori. Precisament, el forn crematori s'instal·larà dins el tanatori. «La instal·lació del forn, que representa una inversió de més de quinze milions de pessetes, respon a una demanda social que va in crescendo. Resulta que en els darrers anys hi ha un gran nombre de famílies que reclamen la incineració del seu difunt, però com que a la comarca no existeix cap forn crematori, no tenen més remei que anar a Palma, amb tots els inconvenients que suposa», ha explicat el director de l'empresa, Onofre García.

El tanatori s'articula a partir de dues grans zones, una pública i l'altra destinada a les tasques d'amortallament dels difunts, així com a les autòpsies. Dins la part pública s'han projectat cinc sales velatòries amb un túmul amb cambra frigorífica per cada una d'elles. Així mateix, hi haurà un mostrador en el qual s'exposaran des de flors fins a taüts. Dins la zona de servei s'insta·laran 12 cambres frigorífiques i congeladores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.