muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

L'Executiu atribueix l'elevat preu dels carburants a la pressió fiscal de Madrid

El Govern creu que, tot i que la situació internacional s'estabilitzi, el cost es mantindrà

El vicepresident del Govern, Pere Sampol, va atribuir ahir l'alt preu del combustible a les Balears no només a l'escalada del dòlar i del preu del petroli, sinó també a la pressió fiscal del Govern central sobre els carburants. Aquesta reacció la va tenir el vicepresident el dia que les dades del Ministeri d'Economia eren publicades per Diari de Balears, que indicaven que el preu de la benzina ha augmentat en dos anys entre un 30 i un 42 per cent.

Segons Sampol, «actualment tenim aquests preus no només a causa de la pujada del dòlar "el cru es negocia en dòlars", ni de l'increment del preu internacional del petroli, sinó perquè l'Estat imposa una gran càrrega fiscal. Els imposts equivalen al 66 per cent del preu final de les benzines».

El vicepresident recorda que «si el gasoil no ha pujat més "és el tipus de benzina que més s'ha encarit" és gràcies a la injecció del Govern balear per equiparar el seu preu al de la resta de l'Estat. Fa un any a les Balears es pagaven vint pessetes més per litre de gasoil que a la Península, i ara no».

Finalment, Pere Sampol creu que «segurament el preu de les benzines, que s'està augmentant amb l'excusa que s'encareix el dòlar i el petroli, no el reduiran les companyies quan la situació s'estabilitzi, i haurem d'aprendre a conviure amb aquesta situació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.