cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

La Mesa del Parlament ajorna a dijous l'admissió dels Pressuposts del 2001

El PP n'impedeix la tramitació a la Cambra perquè ha detectat «errors descomunals»

El Partit Popular (PP) va aprofitar ahir l'absència del president del Parlament balear, Maximilià Morales, per impedir l'inici de la tramitació parlamentària del projecte de Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) per al 2001. Segons el portaveu del grup parlamentari popular, José María González Ortea, va justificar ahir aquesta decisió política en haver detectat «milers de xifres» que estan errades que el diputat va titllar de «descomunals». La Mesa de la Cambra legislativa autonòmica admetrà a tràmit els comptes de la CAIB demà, dijous, i el procés no patirà cap endarreriment, segons els serveis jurídics del Parlament.

La minoria parlamentària provocada per l'absència de Morales, que assisteix a una trobada de presidents parlamentaris de diverses regions europees a Santiago de Compostel·la, va permetre a l'oposició aturar uns pressuposts que González Ortea va qualificar de «pur disbarat», atès que hi ha «milers de xifres malament». Segons el cap de l'oposició, allò que primer s'ha analitzat és el tom titulat Annex. Avanç de l'execució de despeses de 2000, en què el Govern detalla la despesa fins al 30 de setembre i que serveix de base per a l'elaboració d'un nou exercici pressupostari, i el PP ha comprovat «amb horror que tots els números estan errats», des del total "147.000 milions per als comptes del 2000 que han passat a ser més d'un bilió de pessetes" fins a les partides, en què «apareixen tot tipus de disbarats».

«Com és possible que el Govern hagi entrat el document més important e la CAIB amb un caramull d'errors monstruosos?», es va interrogar el portaveu del PP. I a continuació va recomanar al conseller d'Hisenda i Pressupostos, Joan Mesquida, que «vagi més amb compte amb aquests documents». Segons el portaveu de l'oposició única en la Cambra autonòmica, la Conselleria ha de reenviar els pressuposts, que ocupen tretze toms de documentació en format CD Rom a més de l'esmentat Annex..., després de «revisar-los amb la màxima brevetat possible i en condicions de ser analitzats». Si el calendari no es veu alterat per aquest entrebanc, el debat tindrà lloc a mitjan desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.