Avui acaben per enguany les excavacions al jaciment de Son Real. Les tasques s'han centrat al recinte del santuari, que s'està cobrint un altre cop d'arena per evitar-ne l'espoliació. La novetat més rellevant ha estat la troballa de restes d'una edificació anterior existent, en un estrat inferior als ocupats pel santuari talaiòtic.
Presenta una planta absidial i se suposa que la resta es perllonga per sota del santuari. Segons l'arqueòloga Malén Sales assenyala, no s'ha determinat encara la seva datació concreta, però creu que es pot relacionar amb la rotllana que es trobà al subsòl del santuari ple de cendres. Aquesta relació i la ubicació de les restes farien pensar que l'habitació ja tenia la funció de santuari.
D'altra banda, sobre la base de les seves parets es troba una petita llar de foc circular que, per les restes de ceràmica que s'hi han trobat, s'ha datat en el talaiòtic final, com el santuari. En l'espai situat davant l'accés al santuari s'ha trobat un nivell de cendres i ceràmica del talaiòtic final, restes d'àmfores ebusitanes dels segles IV i III a.C. i parts d'àmfores ibèriques, que testimonien les relacions comercials.