algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'OCU detecta «nivells excessius de brutor orgànica» a la piscina de Son Moix

L'Organització de Consumidors denuncia a més que a Son Hugo no els deixaren entrar

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha detectat «nivells excessius de brutor orgànica» a la piscina de Son Moix de l'Ajuntament de Palma, mentre que als seus tècnics no se'ls va permetre l'accés a les instal·lacions de la piscina municipal de Son Hugo. Més de la meitat de les piscines cobertes analitzades per aquesta entitat tenen «notables deficiències de qualitat a l'aigua», per escassa o excessiva cloració i per falta de renovació de l'aigua i presenten patògens que poden produir otitis, fongs o conjuntivitis.

L'OCU presentà ahir un estudi de 35 piscines cobertes (instal·lacions) de tot Espanya i 50 vasos (recipient de bany), i entre les conclusions destaquen, a més de la mala qualitat de l'aigua, fallida en el sistema de regulació de la temperatura, instal·lacions deficients i escassa informació als banyistes.

Les piscines analitzades són totes d'accés públic, unes públiques i altres privades, i d'aquestes darreres s'estudiaren les existents en alguns clubs de totes les comunitats autònomes. Només una de les piscines analitzades "la de Casa, a Pamplona" aconseguí la qualificació de «molt bona», mentre que la nota de «bona» l'obtingueren el Servei D'Esports U.B. de Barcelona, Depósito de Càceres, Vista Alegre, de Còrdova, Las Norias de Logronyo, La Almudena, de Madrid, Anoeta, de Donostia, o Natació Tarraco, de Tarragona. En canvi, l'OCU detectà «nivells excessius de brutor orgànica» (restes de pell, cabells o insectes), en 11 piscines entre les quals figura la municipal de Son Moix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.