muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els Verds reclamen una actitud ferma del Consell en les obres des Pouet

Joan Buades anuncia que demanarà al conseller del Govern que «doni la cara»

La formació Els Verds d'Eivissa ha exigit una immediata intervenció del Consell Insular de les Pitiüses per aconseguir l'efectiva paralització de les obres des Pouet i ha recriminat durament a l'Ajuntament de Santa Eulària, governat pel PP, i la direcció insular de l'Administració general de l'Estat per inhibir-se en aquest assumpte, que impedeix que es doni compliment a la moratòria urbanística aprovada per la institució insular.

La coordinadora de la formació ecologista, Marta Roldán, acompanyada pel diputat autonòmic i conseller Joan Buades i la regidora Estela Bence, advertí dins la mateixa urbanització en construcció que el fet que aquesta constructora continuï els treballs sense cap conseqüència podria desembocar en un incompliment generalitzat de la Norma Territorial.

Els Verds pensen que les mesures que ha pres fins ara el Consell (que ha deixat la qüestió en mans dels tribunals) són incorrectes i per això proposen que es tornin a col·locar els precintes que varen ser arrancats i que, si fa falta, es prengui l'exemple del Consell de Menorca, que va contractar un servei de seguretat per aconseguir fer efectiu un desallotjament.

Segons Buades, també s'hauria d'ampliar la denúncia judicial contra el batle de Santa Eulària, Vicent Guasch, i la directora insular, María Encarnación Sánchez-Jáuregui, per no fer complir la legalitat. Els Verds recordaren que fins fa poc temps Sánchez-Jáuregui era l'assessora jurídica de la Comissió Insular d'Urbanisme que emparà aquesta construcció, per la qual cosa considera que es pot confiar poc en la seva intervenció. A més, ells pensen que és una mica sospitós que no s'hagin fet passes fermes contra les persones que es troben darrere de les obres i creuen que és massa còmode esperar que el jutge solucioni tota la polèmica.

Els ecologistes, que es queixen de l'ampliació del termini de presentació d'al·legacions, temen que les obres continuïn amb total impunitat, que es consolidin i que d'aquí a pocs dies l'Ajuntament comenci a donar llicències de construcció. «El Consell s'està jugant el prestigi del Pacte», digué Buades, que recordà que la institució insular va defensar fa uns mesos, en un altre cas polèmic, la teoria que «qui dicta la norma és qui n'ha de garantir el compliment».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.