nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Treball investiga la mort en accident laboral d'un obrer de la construcció

La Conselleria de Treball i Formació del Govern de les Illes Balears ha iniciat una investigació per conèixer les causes i circumstàncies de l'accident laboral que costà la vida a José Manuel B.G., un treballador de la construcció d'Eivissa de 23 anys el passat divendres després de caure des d'una bastida. «Les negligències en el compliment de la Llei de prevenció de riscs laborals hauran de passar des d'ara de l'àmbit laboral al penal», afirma la Conselleria en una comunicat de premsa.

Tot i aquest accident mortal durant una jornada laboral, Treball destaca que les dades de sinistralitat laboral durant el primer semestre de l'any 2000 mostren «una reducció en el nombre d'accidents greus i molts greus».

Aquest organisme destaca que el pla de xoc contra la sinistralitat «està significant un esforç important en matèria de prevenció dels accidents», tot i que reconeix que «fets com el que va ocórrer a Eivissa posen de manifest la necessitat d'intensificar no només la tasca inspectora sinó, sobretot, un treball quotidià de prevenció en el mateix centre de treball, amb un paper fonamental dels delegats de prevenció com a eina clau per detectar les insuficiències en les mesures de seguretat en el treball».

La Conselleria que dirigeix Eberhard Grosske assegura que té el compromís polític de lluitar contra la sinistralitat i que és conscient que aquest tema representa, ara per ara, «un dels principals problemes del mercat de treball».

L'eventualitat laboral, la rotació dels contractes i la pressió de la demanda són les bases de la sinistralitat laboral, segons Treball, i per això el seu objectiu és una reconversió a mig o llarg termini del mercat laboral.

Els secretaris generals dels sindicats UGT i CCOO a Eivissa manifestaren ahir el seu total «desacord» amb el pacte bilateral entre la Conselleria de Treball i el Ministeri de Treball pel qual s'estableixen inspeccions permanents a Menorca i es reforcen les de Mallorca, «deixant a un costat Eivissa i Formentera tot i l'elevat índex de sinistralitat de les Pitiüses, superior a la mitjana espanyola i balear».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.