nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

El Govern resol que Gesa cometé «falta molt greu» en la pana de juny

L'expedient parla de «negligència» i d'imposició d'una multa de 50 milions

Gesa va ser negligent i responsable de la pana del mes de juny. Per tant, va cometre diverses faltes molt greus que poden ser sancionades amb multes de fins a 50 milions. Aquestes són les conclusions de l'expedient obert pel Govern balear a la companyia elèctrica.

L'instructor de l'expedient considera que Gesa, que presideix Bartomeu Reus, va cometre una «falta molt greu» el mes de juny passat. Ara s'ha comunicat a la companyia que pot presentar al·legacions. Segons les fonts consultades, l'empresa no ha rebut encara la comunicació oficial de l'expedient, però en té coneixement extraoficial de les conclusions.

L'expe- dient està pràcticament tancat a l'espera dels darrers tràmits oficials. Els departaments d'Energia i Indústria del Govern, que depenen de Misericòrdia Ramon i de Pere Sampol, respectivament, coincideixen en el fet que les faltes són molt greus i només existeixen discrepàncies de matís respecte dels articles de la normativa sobre el sector elèctric que s'han d'aplicar.

A l'expedient del Govern, al contrari d'això, s'assegura que l'empresa fou responsable directa de la pana a causa de diverses negligències en el manteniment de les instal·lacions i a la manca de previsió davant una situació límit d'aquestes característiques. L'expedient conclou que Gesa no actuà correctament un cop que es produí la fallida inicial.

L'expedient també conté dos aspectes clau que poden tenir greus conseqüències econòmiques per a les empreses. Per un costat, la notificació d'una sanció de 50 milions. Però a més, el fet que la responsabilitat de la pana pugui ser de l'empresa pot derivar en el pagament d'indemnitzacions als particulars afectats per danys i perjudicis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.