bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
11°

La planta dessaladora tornarà avui a aportar aigua, segons les previsions

Ha calgut esperar l'efecte d'una soldadura química amb resines

A l'hora de tancar aquesta edició, l'Institut Balear de l'Aigua i de l'Energia (Ibaen), que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, i l'empresa adjudicatària del manteniment de la dessaladora, Degremont, esperaven que aquesta infraestructura tornàs a funcionar la nit d'ahir o la matinada d'avui, després de l'avaria que s'hi produí el vespre del passat dijous.

De fet, la pana ja està solucionada, però cal esperar l'efecte d'una soldadura química, a través d'unes resines, en la conducció d'impulsió de l'aigua captada a la mar fins a la dessaladora. Per realitzar la reparació, fou necessari el desplaçament de tècnics des de la Península. L'avaria es produí exactament a les 20.38 hores del passat dijous, concretament a l'estació d'impulsió. La causa, inicialment, fou una baixada general de la tensió elèctrica aportada per Gesa.

Aquesta avaria, que suposa la pèrdua provisional de 54.000 metres cúbics d'aigua al dia, es registrà només sis dies després de la inauguració de l'ampliació de la planta, a la qual assistiren el president Antich, el ministre Matas i la consellera Rosselló, entre altres autoritats.

Concretament, la canonada afectada té un diàmetre de 900 mil·límetres. El fet tingué com a conseqüència una altra ruptura a l'entrada d'una de les bombes. Tot el sistema d'impulsió quedà fora de servei i la dessaladora, per tant, aturada. El tall elèctric també afectà les instal·lacions d'Emaya a l'estació potabilitzadora de Son Tugores i els bombeigs de l'aqüífer de s'Estremera, els quals quedaren igualment fora de servei, si bé foren restituïts el mateix dia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.