algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Les vinyes de la zona d'Inca queden fora de les dues denominacions d'origen

El director de Bodegues Son Bordils és partidari d'una denominació conjunta

Les vinyes de la zona d'Inca han quedat al marge de les denominacions d'origen que actualment hi ha a Mallorca, la de Binissalem i la del Pla-Llevant, fa poc aprovada. Actualment els productors vitivinícoles de la zona estan pendents de la Conselleria d'Agricultura per si es pronuncia sobre la creació d'una denominació d'origen per a tot Mallorca o bé es deixen les existents.

Aquesta és una qüestió que afecta molt directament les Bodegues Son Bordils. El seu director tècnic, Ramon Coll, diu que acceptarà la decisió que es prengui des de la Conselleria, però creu que de cara a l'exportació és millor la denominació de Mallorca. Pensa Coll que s'hauria de prendre com a exemple Catalunya, on hi ha una única denominació conjunta i després cada comarca té les seves denominacions pròpies. Segons Coll, una denominació conjunta seria molt beneficiosa de cara a la imatge que es dóna a l'exterior.

Els vins de Son Bordils per la seva situació geogràfica pertanyen a la «terra alta», és a dir, a la denominació Binissalem, però les vinyes no es troben dins cap dels municipis que agrupa aquesta denominació. Per la varietat del raïm que cultiva, però, hauria de pertànyer a la denominació Pla-Llevant. Actualment els vins de Son Bordils utilitzen unes etiquetes on es pot lletgir «Illes Balears». Segons diu Ramon Coll, aquest provoca que en certa manera no es faci cas del producte i sigui més difícil la seva promoció de cara al mercat de fora de les Illes. A més, considera Coll, que no comptar amb una denominació perjudica el consumidor, perquè no es dóna la informació concreta sobre el lloc de procedència del raïm amb què s'ha fet el vi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.