muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Avui neix la Denominació d'Origen dels vins del Pla i Llevant de Mallorca

El president Jaume Mesquida diu que allò ideal seria una denominació per a Mallorca

El vi que es produeix a la comarca del Pla i Llevant de Mallorca portarà a partir d'ara un distintiu de qualitat que serà reconegut arreu del món. La Denominació d'Origen Pla i Llevant de Mallorca, que agruparà els vins d'aquesta geografia, esdevindrà una realitat a partir d'avui.

El president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen, principal òrgan de control de la producció de vins, Jaume Mesquida, presentarà avui vespre a Felanitx la Denominació d'Origen Pla i Llevant de Mallorca. Aquesta denominació inclou regions tradicionalment productores de vi i d'altres que actualment no posseeixen cellers ni conreus de raïm a gran escala, però que en algun moment de la seva història tingueren la fama de ser productores de vi. Malgrat que aquestes regions no siguin actualment productores de vi, tenen unes condicions naturals aptes perquè es pugui, en un futur, tornar a produir.

Els municipis que configuraran la Denominació d'Origen Pla i Llevant de Mallorca són els següents: Algaida, Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç, Santa Margalida, Sineu i Vilafranca.

Segons el president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen, Jaume Mesquida, «el màxim ideal en la constitució d'una denominació d'origen hauria d'haver comprès una representació de tots els pobles de Mallorca, és a dir, s'hauria d'haver constituït una denominació d'origen conjunta per a tota l'illa, ja que assoliria una major difusió a nivell mundial. Aquesta denominació conjunta per a Mallorca també hauria d'incloure subdenominacions amb les diferents particularitats de cada regió geogràfica».

No obstant això, Mesquida ha manifestat que «Binissalem s'oposa a aquesta denominació conjunta que tan sols abraça Santa Maria, Santa Eugènia, Sencelles i Consell, amb la qual cosa serà una tasca molt difícil».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.