algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

Inca, Manacor i Eivissa se sumen al pla de normalització de Palma

Volen que el pacte interinstitucional en defensa del català arribi als seus municipis

Les ciutats d'Inca, Manacor i Eivissa volen que el pla de normalització lingüística que la Direcció General de Política Lingüística prepara per a Palma s'estengui fins als seus municipis. Així ho manifestaren ahir a Diari de Balears el regidor d'Esports d'Inca, Rafel Torres, que ahir era el batle accidental de la ciutat de la pell; la regidora de Cultura de Manacor, Margalida Fons; i el batle d'Eivissa, Miquel Riera Servera.

El regidor inquer explicà que «tot i que els grans problemes de normalització es concentren a la costa i a Palma, on manca molta de feina a fer i on s'està substituint el català per l'alemany i l'anglès, estaríem encantats de formar part del nou pla del Govern en matèria de normalització». «A Inca no estam tan aclaparats com a Palma i és cert que des que hi ha servei de normalització a l'Ajuntament ha millorat molt, nosaltres estam disposats a entrar en el pla. Creim que les iniciatives supramunicipals en aquest aspecte sempre són molt possitives i la situació als nostres comerços i indústries sempre és millorable».

Margalida Fons va explicar que des del Consistori manacorí ja s'havien mantingut converses amb la Direcció General de Política Lingüística "tant la regidora com el director general són del PSM" i que «de cara a l'any que ve hi ha ganes de fer coses conjuntes, però també ens agradaria entrar en el nou pla que es desenvoluparà a Palma». El Consistori manacorí està pendent de rebre una subvenció per canviar les plaques dels carrers, que «en teoria estan normalitzades, però a la pràctica moltes estan escrites en castellà».

Per la seva banda el batle de la ciutat d'Eivissa, Francesc Tarrés, explicà que «tot i que no tinc en el meu poder tota la informació necessària per pronunciar-me, he de dir que qualsevol cosa que es fes a la ciutat d'Eivissa en el tema de la normalització lingüística seria bona i molt ben rebuda». «Hem de potenciar molt aquest tema, tot i que tots sabem que a la ciutat d'Eivissa els temes de normalització lingüística s'han de plantejar molt bé per la gran dificultat que suposen i que impliquen. Ara bé, qualsevol pla serà molt benvingut».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.