algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Política Lingüística adverteix que el català és en perill a Palma

Promou un gran pla amb el Consolat, Cort i el Consell per integrar la immigració

La forta immigració viscuda a les Illes Balears en els darrers deu anys i molt concretament a la ciutat de Palma, han fet disminuir de forma «notable» els ciutadans que coneixen i fan servir de manera habitual la llengua catalana. Durant la dècada dels 90 les Balears reberen cent mil immigrants més, especialment espanyols, europeus i magribins. Una dada per entendre el problema és que només al llarg del curs passat es varen inscriure més de 2.000 nous alumnes provinents de l'exterior.

Davant d'aquesta situació de retrocés lingüístic i de progressiu substitució del català pel castellà, la Direcció General de Política Lingüística del Govern balear, en mans de Joan Melià (PSM) convocarà una reunió entre els representants del Govern, els de l'Ajuntament de Palma i el Consell Insular de Mallorca.

L'objectiu no és un altre que crear un gran pla de normalització lingüística entre les tres administracions per posar fre a aquest retrocés en la normalització. Melià va explicar que «hem de tenir en compte que a Palma viu el cinquanta per cent de la gent que habita les Illes». S'espera que aquest pla de normalització es comenci a aplicar el 2001, ja que la reunió entre les parts es durà a terme el setembre.

La intenció del Govern és que les campanyes se centrin en la formació dels immigrants i a normalitzar els espais d'entreteniment de la gent. «Aquesta és una de les maneres d'introduir el català sense cap mena d'esforç entre els consumidors de temps d'entreteniment. Així mateix el nou pla que es pretén impulsar també afectarà els mitjans de comunicació, però com que la gran majoria estan ubicats a Palma, s'hi poden incloure».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.