nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
13°

La reserva natural de Formentera està 'destrossada', segons el GOB

«Cada dia hi ha milers de persones, milers de motoristes, vehicles de tot tipus i centenars de vaixells fondejats a la reserva natural, tots sense cap control, sense cap regulació», denuncia el president del Grup d'Ornitologia Balear (GOB) de Formentera, Xavier Àlvarez de Lara. D'aquesta manera defineix l'estat actual de la reserva natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera. Àlvarez es referí especialment a la zona compresa entre s'Espalmador i el port de la Savina que suporta la pressió turística més forta. «La reserva està desbordada, sobreocupada i destrossada», afirmà contundent.

Àlvarez considera que aquesta situació és només comprensible a causa que la «reserva natural es troba en un estat de bloqueig perquè hi ha una llei d'àmbit estatal aprovada l'any 1995 que no s'ha pogut desenvolupar perquè, amb la seva aprovació, automàticament es creà un conflicte de competències». En aquest sentit, el president del GOB recorda que el «Partit Popular, que governava Balears en aquells moments va recórrer la llei com a partit i també des del Parlament balear». «Es generà una situació d' standby i per això tot el que afecta la reserva està paralitzat», comenta Àlvarez.

Segons el president del GOB, el Govern central no desenvolupa la llei de la reserva perquè entén que pròximament sortirà una sentència «que atorgarà les competències a les comunitats autònomes» i el Govern balear «no pot dictar cap norma fins que no hi hagi una sentència ferma». La pressió ecologista, bàsicament, i la de la població en general, obligà el Ministeri de Medi Ambient a fer la primera passa respecte d'això i creà un cos de treballadors amb funcions de vigilància i control que, en tot cas, «no són suficients», segons el GOB, ni són els que corresponen a una gestió adequada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.