muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Circular per zones turístiques quan el sol comença a amagar-se, un gran perill

Bicicletes, monopatins i altres vehicles d'esbarjo envaeixen carreteres, carrers i passeigs

El boom turístic dels seixanta va arribar a Mallorca d'una manera gairebé inesperada, la vida de tots els mallorquins va canviar en aquell moment i ha anat canviant al llarg d'aquests 40 anys. Avui dia tots ens hem avesat i sabem que els mesos d'estiu la tranquil·litat que se sol respiran en aquesta anomenada «illa de la calma» es canvia pel rebombori, els embussos, i, és clar, la massificació de platges i carrers de totes les zones turístiques conegudes i per conèixer d'aquesta terra.

És cert, sí, que la nostra economia es basa en el turisme i que com molts diuen «tenim feina i vivim gràcies a ells». Però la veritat, també cal tenir en compte allò que diuen molts altres «entre poc i massa sa mesura passa», i és que els turistes ens envaeixen de totes les maneres que un pot imaginar. Darrerament una de les imatges que més predomina a les carreteres, carrers i passeigs de les nostres zones turístiques, entre elles sa Coma, són les bicicletes de quatre rodes, carregades de gent, estrangera, és clar.

A sa Coma i altres nuclis costaners de la nostra apreciada illa, és molt fàcil sentir comentaris com: «Es pensen que són els amos del carrer, van amb aquestes bicicletes a tot allà on volen, congestionen la circulació, són un perill». A partir de les sis o les set de l'horabaixa, quan el sol comença a amagar-se, circular amb fluïdesa pels carrers de sa Coma es fa gairebé impossible, per no dir impossible del tot.

I és que a part de les bicicletes de quatre rodes, aquest estiu s'han posat de moda els monopatins, motoritzats o no, que els joves utilitzen per moure's pel nucli urbà. Circulen sense tenir en compte el sentit de la circulació, tant els és anar per la dreta com per l'esquerra, i això pot provocar molts accidents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.