algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L'aigua que ofereix la xarxa del Moll presenta un grau de salinitat molt elevat

La concentració de sal ha arribat aquest mes fins a 500 mil·ligrams per litre

Els residents del Moll es queixen que l'aigua corrent que surt de les aixetes dels seus habitatges és molt salada des del passat dia 10 d'agost. El servei municipal d'aigües ha confirmat que la concentració de sal és de 500 mil·ligrams per litre.

El problema rau en el fort consum d'aigua al municipi durant l'estiu i la conseqüent salinització del pous, segons Gabriel Cerdà, regidor de Medi Ambient.

Cerdà considera que el problema és estacional. Segons els tècnics, la concentració de sal a l'aigua disminueix cap a mitjans setembre, un cop la pressió demogràfica pròpia de la temporada turística disminueix. Aquest any s'havia intentar solucionar el problema a través de la connexió a la xarxa municipal de l'aigua d'un pou privat. Així i tot, però, no ha estat possible evitar-ho.

Respecte a altres anys, el consum diari d'aigua al Port ha pujat un 10 per cent, actualment és de 32.000 metres cúbics. Aquest augment, sumat a la sequera i a les altes temperatures ha augmentat el cabal extret dels diversos pous. Això, sumat a la proximitat dels aqüífers i de les capes freàtiques que s'abasteixen de la mar, ha fet que la lluita contra la salinització sigui molt dificultosa.

La batlessa, Maria Francesca Ramon, ha informat que aviat es connectarà un altre pou a la xarxa per proveir el Moll i intentar acabar amb el problema.

D'altra banda, s'ha treballat per reparar les fuites d'aigua a Pollença i al Moll. En el primer cas s'ha reduït un 50 per cent el cabal d'aigua perdut i al Moll s'ha aconseguit evitar les restriccions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.