muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Antich: «No és possible ser un ministre col·laborador i fer oposició alhora»

Antich continua les crítiques a Matas, però accepta la seva oferta de diàleg

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, acceptà ahir l'oferta de diàleg del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, per solucionar el problema de l'aigua a l'Arxipèlag, però exigí «col·laboració i lleialtat institucionals». Com es recordarà, Antich criticà Matas molt durament aquest cap de setmana «perquè aprofita el seu Ministeri per fer oposició al Govern de les Illes. Actuant així, Matas no està a l'altura de la lleialtat institucional acordada i pactada amb el president del Govern central, José María Aznar. No li toleraré una política a la contra».

En aquest sentit, el diputat autonòmic del PP Joan Huguet, també durant el darrer cap de setmana, es mostrà d'acord amb la línia argumental del president i declarà que «l'oposició l'hem de fer els populars de les Balears i no Matas, que s'ha de dedicar a la seva tasca de ministre». Precisament, Antich considerà ahir «molt encertades» les paraules d'Huguet. El president balear recordà que des de l'Executiu autonòmic s'ha dit en nombroses ocasions que «l'oposició s'ha de fer en el Parlament. Si l'oposició al Govern es fa des d'un ministeri, es creen greus problemes de col·laboració institucional i no se solucionen els problemes dels ciutadans».

Antich insistí que «no és possible que algú faci els dos papers: ministre del Govern central i, per tant, obligat a col·laborar amb l'Executiu autonòmic i, al mateix temps, fer oposició a aquest mateix Executiu. L'únic que demanam és que se'ns tracti igual que altres comunitats». En aquest punt, Francesc Antich es referí a la visita a les Illes que fan altres ministres i presidents de comunitats autònomes: «Sembla que únicament vénen a criticar el Pacte de Progrés que governa aquesta comunitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.