algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
14°

El sector turístic proposa ampliar la moratòria a tot el sòl costaner

L'Associació Hotelera de Menorca (Ashome) i el Foment del Turisme han reclamat al Consell que estengui la moratòria urbanística a tot el sòl edificable dels nuclis turístics que es troben pendents de desenvolupar al litoral.

L'assemblea general d'Ashome acordà reclamar, a través d'un plec d'al·legacions, que s'ampliï l'àmbit de la norma territorial cautelar. Amb aquesta mesura els hotelers menorquins pretenen evitar les situacions de «greuge comparatiu i arbitrarietat» que s'han derivat de la selecció discrecional de les zones afectades.

Els representants del sector hoteler menorquí destaquen que la moratòria transgredeix el principi d'igualtat, ja que diverses zones i parcel·les que es troben en una situació urbanística semblant han estat afectades o excloses de la moratòria, segons el criteri de l'equip de govern del Consell de Menorca. La proposta d'ampliar l'abast de la suspensió de llicències suposaria a la pràctica el «creixement zero» de la planta d'allotjaments turístics durant un període de dos anys, fins que s'aprovi el Pla Territorial Parcial de l'illa.

En aquest sentit, l'assemblea de l'Asociació Hotelera de Menorca reclama també que «la redacció del PTP es porti a terme en el termini de temps més breu possible, per posar fi a l'actual període d'inseguretat jurídica».

Els hotelers recorden que l'elaboració del document ha esta llargament reivindicada pel sector turístic per definir un nou model territorial que respongui als criteris de desenvolupament sostenible. Ashome afirma que el PTP ha de respondre a les aspiracions de la societat menorquina, de manera que la seva redacció ha de portar-se a terme des de la participació de tots els sectors implicats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.