algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El GOB proposa al CIM que afegeixi 13 projectes de Tramuntana a la moratòria

Pertanyen a Pollença, Escorca, Sóller, Esporles, Valldemossa, Andratx, Calvià i Bunyola

61168
El GOB demana que s'inclogui en la moratòria l'ampliació de l'hotel Formentor.

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) proposa, en les seves al·legacions a la moratòria del sòl urbà (aprovada inicialment pel Consell de Mallorca el passat 28 de juliol), que es paralitzin 20 projectes de construcció a la serra de Tramuntana. Set d'aquests projectes ja estan inclosos en la norma cautelar, per la qual cosa el grup ecologista en demana la incorporació d'altres tretze.

El GOB està acabant d'enllestir les seves al·legacions a aquesta norma territorial cautelar, que seran lliurades a la Comissió Insular d'Urbanisme aquesta mateixa setmana, ja que el període d'exposició pública acaba demà divendres, si bé la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, ha expressat la seva disposició a ampliar aquest termini fins a principi de setembre. En les seves al·legacions, el GOB intenta que les zones finalment afectades per la moratòria incloguin un seguit de sòls urbans i urbanitzables de la serra de Tramuntana.

Els terrenys proposats pel grup ecologista es podrien dividir en tres grups: uns són totalment verges; en altres casos els promotors ja han iniciat alguna tramitació del projecte; i, finalment, n'hi ha que ja han executat una part de la urbanització o de les edificacions. El GOB demana al Consell la inclusió d'aquests polígons urbans en les mesures cautelars per tal d'evitar impactes negatius sobre els paisatges de les seves respectives zones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.