muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els hotelers que contracten netejadores per fer de cambreres són acusats de frau

CCOO denuncia que així s'estalvien unes 11.000 pessetes mensuals per treballadora

La Federació de Comerç, Hoteleria i Turisme de la central sindical CCOO acusà ahir, a través d'un comunicat, els hotelers illencs de «frau laboral i la Seguretat Social per menor cotització», com també de «discriminació evident per ser dona» per contractar treballadores amb la categoria de netejadora que després els fan desenvolupar les tasques d'una cambrera de pis.

D'aquesta manera, segons denuncià aquest sindicat, els empresaris s'estalvien 10.820 pessetes mensuals per assalariada, si es pren com a mitjana la diferència de salari entre una netejadora i una cambrera de pis a un hotel de tres estrelles. Aquesta actuació dels hotelers, que «no és un fenomen nou» i es dóna de manera «sistemàtica a algunes zones turístiques», fou qualificada per CCOO d'«indignant» i «vergonyosa», com també indicà que «s'ha arribat a uns límits de canallada insostenible».

La central sindical culpà de masclistes i d'«un gran component de menyspreu» per part dels empresaris hotelers cap a la professió de cambrera de pis per ser una categoria «totalment feminitzada». Davant aquesta situació discriminatòria, el sindicat CCOO «exigeix» que «les autoritats laborals intervenguin per eradicar un assumpte que pot fer perillar l'estabilitat laboral en l'hoteleria de les Balears».

Per la seva banda, el president de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Pere Cañellas, sortí a la defensa del sector hoteler: «Nosaltres creim que les acusacions de CCOO no són certes, ja que si coneguessin casos concrets, els haguessin denunciat als tribunals o a l'Inspecció de Treball».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.