muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

Capitania Marítima preveu tramitar enguany més de 500 denúncies

L'augment d'embarcacions esportives a Mallorca dispara les infraccions nàutiques

Capitania Marítima ha registrat enguany 280 denúncies en matèria d'infraccions nàutiques. Aquesta xifra suposa un considerable increment davant de les 216 comptabilitzades per les mateixes dades el 1999. Així mateix, el total anual fou de 456 i s'espera que enguany se superin les 500. L'increment en el nombre de sancions d'aquest tipus s'atribueix al progressiu augment d'embarcacions d'esbarjo, que abracen el 50 per cent de les emergències registrades, de les quals més de 30.000 tenen la seva base a Balears "un quart del total nacional", i també a la major afluència de visitants.

L'atribució de la vigilància marítima es divideix entre el servei de la Guàrdia Civil del Mar i Duanes, amb la patrulla de ports i costes que actua als molls i clubs nàutics de les costes. Capitania Marítima obrí enguany 90 expedients sancionadors, la quantitat dels quals oscil·la entre les 150.000 pessetes i els 15 milions de pessetes, segons la gravetat de la infracció comesa. Quant a la falta de seguretat, les multes poden arribar als 30 milions de pessetes. Un gran nombre de les infraccions menors corresponen a motos aquàtiques. També s'han donat casos de contaminació, pels quals es preveu multes de fins a 100 milions; velocitat excessiva als ports; sobrecàrrega de passatgers a embarcacions de recreació, com golondrines i abordatges. L'objectiu d'aquestes sancions, segons Capitania Marítima, és fer complir la normativa, més que realitzar una funció recaptatòria. Així mateix, part de les infraccions detectades també es deuen a la mateixa ignorància de l'usuari, com la falta de documentació en regla (despatx) a l'hora de partir.

També les embarcacions que operen a les platges, com paracaigudes estirats per llanxes, bananes i velomars són objecte d'inspecció. Tots els anys Capitania Marítima publica un edicte en el qual dóna compte de les normatives de navegació i les modificacions introduïdes al reglament. Així, des de 1999 les embarcacions d'esbarjo deuen passar inspeccions periòdiques i les motos nàutiques deuen portar matrícula i llicència de navegació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.