nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:
18°

Dues de cada tres places construïdes no es fan servir com a primera vivenda

Els Verds demanen una moratòria més dura per frenar el ritme de la construcció

Dues de cada tres places que es construeixen a Eivissa no es fan servir com a primera casa, sinó que es converteixen en segona residència o tenen un ús residencial, segons les dades presentades ahir pel diputat autonòmic i conseller d'Els Verds Joan Buades per defensar les seves al·legacions a la moratòria urbanística del Consell Insular.

Buades proposa millorar la norma i fer-la més estricta per poder garantir una vertadera protecció del territori d'Eivissa i Formentera durant els tres anys que durarà la redacció del pla territorial insular. Segons el representant ecologista, les xifres oficials que té el Govern parlen de 72.000 places principals d'habitatge i, alhora, més de 160.000 entre places turístiques i segones residències.

Aquesta és una de les característiques que, en opinió de Buades, diferencia Eivissa de la resta de les Balears i que justificaria que la moratòria fos molt més dura i molt més pareguda a la de l'illa de Menorca.

Els objectius de les vuit al·legacions presentades per Buades com a conseller del grup mixt són: aconseguir que Formentera quedi inclosa al text; que en quedin afectats els sòls urbans; que es pugui suspendre l'execució de sòls urbans i urbanitzables en determinades zones justificant les accions amb criteris ambientals i paisatgístics; que s'extremi la protecció en sòl rústic; i, finalment, que es freni el «boom» constructor que actualment experimenten les Pitiüses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.