nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

L'oferta il·legal d'allotjaments obté 8.500 milions d'ingressos anuals

Els establiments operen sense complir els requisits legals

L'oferta d'allotjaments turístics que opera al marge de les vies legals obté a l'illa de Menorca uns ingressos anuals propers als 8.500 milions de pessetes, segons estimacions de l'Associació Hotelera de Menorca (Ashome). Aquest flux econòmic fuig la majoria de les vegades del control de les autoritats fiscals, mentre que els immobles que es lloguen amb serveis propis sense estar donats d'alta no responen a les exigències de qualitat, higiene i seguretat que estableix la Conselleria de Turisme.

Ashome creu que 35.000 de les 80.000 places turístiques que es comercialitzen a l'illa, i que representen un 45%, son il·legals. Aquesta oferta no declarada inclou al voltant de 1.200 xalets i habitatges aïllats "que poden arribar a un preu mitjà superior als 1'6 milions de pessetes per temporada" i al voltant de 8.500 apartaments i bungalows, amb un preu mitjà de més de 800.000 pessetes. Fonts d'Ashome recorden que «bona part de l'oferta no genera ingressos fiscals, mentre que els seus usuaris consumeixen recursos i empren les infraestructures de l'illa».

De la mateixa manera, l'associació empresarial indica que aquests allotjaments generen a l'illa una ocupació directa nul·la i uns ingressos molt inferiors als d'un hotel, davant del consum de territori superior. Per això, considera que «Menorca ha de replantejar-se el model turístic i territorial que vol». Agències de viatges, particulars i fins i tot empreses constituïdes expressament per oferir aquest tipus de serveis a través de la xarxa internet comercialitzen les places dels allotjaments menorquins no reglats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.