algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Ministeri de Matas prepara un projecte per regenerar la platja de Sant Antoni

El GOB s'hi oposa i tem que s'extregui més arena d'altres llocs de les Illes Balears

El Ministeri de Medi Ambient, que ara està en mans del mallorquí Jaume Matas, preveu la regeneració artificial de la platja de Sant Antoni d'Eivissa. La intenció no ha caigut gens bé a les organitzacions ecologistes, que temen que els nous canvis al Ministeri donin llum verda a «altres megaprojectes» d'extracció d'arena a les Balears que fa anys s'aturaren.

El projecte de Sant Anrtoni, que també inclou allargar el dic, va ser sol·licitat fa uns anys per part de l'Ajuntament, en mans del PP, i aquests dies la Direcció General de Costes del Ministeri de Matas, que té les competències en aquesta matèria, ha començat a enviar el preprojete a diferents administracions públiques, organitzacions i associacions diverses de les Illes perquè puguin consultar"lo i expressar-hi la seva opinió, que no és vinculant.

El projecte enviat pel Ministeri preveu l'extracció de cent mil metres cúbics d'arena del fons marí del nord d'Eivissa. El GOB de les Pitiüses ja està preparant «les al·legacions oportunes» d'un projecte que consideren «excessiu» i que pot provocar «un gran impacte ambiental» en el sistema dunar. Mariano Marí, del GOB, afirma que és «injustificat abocar tants de milers de metres cúbics en aquesta platja. L'únic que faran serà negar la platja d'arena. Això no és una generació, sinó una degeneració».

El membre del GOB afirma que hi ha estudis que sostenen que encara que a la platja li falta arena, no hi és necessària una intervenció. Marí critica també que el Ministeri «aposti sempre per solucionar el problema de la pèrdua d'arena de les platges omplint"les amb tones d'arena, que tanmateix torna després a la mar. Això no és una solució perquè en primer lloc la regeneració és molt costosa, provoca impacte ambiental i la mar se la torna a endur». Per Marí, el Ministeri «allò que hauria de fer seria encarregar estudis per determinar perquè les platges perden arena».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.