nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern tornarà a donar el complement de les pensions no contributives

L'any passat Madrid dugué aquesta mesura al Constitucional

La consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, manté el compromís de continuar aprovant el complement per a les pensions no contributives durant els tres anys que resten de legislatura, segons va declarar a Diari de Balears. El compromís del Pacte de Progrés és acostar aquestes pensions al salari mínim interprofessional, a pesar que el Govern central va recórrer la mesura davant el Tribunal Constitucional quan aquesta s'aprovà a les darreries del 1999.

A les Illes Balears hi ha 10.600 persones que es beneficien del complement de les pensions, que l'any passat es féu efectiu mitjançant una paga única de quasi 30.000 pessetes que es va fer efectiva el mes de desembre. La «bufanda» deixà els beneficiaris en un 60% del salari mínim interprofessional, però l'objectiu de l'Executiu és que en arribar al 2003 l'equiparació sigui plena.

S'ha de tenir en compte que la gestió de les pensions no contributives de jubilació i d'invalidesa és una de les competències que han quedat en mans de Caro després que l'Executiu aprovàs divendres passat el traspàs de Benestar Social als consells insulars.

Quan s'aprovà el primer complement, es féu enmig d'una polèmica estatal sobre la necessitat d'apujar les pensions no contributives, en la qual el Govern de les Illes Balears feia bloc amb Andalusia i Catalunya davant del Govern central, que acabà interposant un recurs en contra al Tribunal Constitucional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.