algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Els apotecaris de les Balears, contraris als descomptes en els medicaments

El Col·legi afirma que aquesta mesura induirà al consum de fàrmacs

Les farmàcies de les Balears poden aplicar des d'ahir descomptes de fins el 10 per cent en els medicaments que venen sense recepta (les anomenades especialitats farmacèutiques publicitàries). Això no obstant, aquest descompte ha provocat malestar entre els apotecaris de les Illes quant al fet que la consideració del medicament com un bé sanitari queda relegada a la d'un producte de consum com qualsevol altre.

L'aplicació de descomptes, apunten fons dels farmacèutics de les Illes, «indueixen al consum», a la vegada que assenyalen que els medicaments han d'emprar-se des d'un consideració sanitària i no comercial. Aquesta mesura, afirma el Col·legi, també obre la porta a la competència entre les apotecaries, ja que cada una podrà aplicar els descomptes que consideri oportuns. Tot i que molts de farmacèutics desconeixien ahir quina seria la seva política, el client ha de saber que si vol descompte l'haurà de demanar, perquè els apotecaris no poden fer-ne publicitat.

El Reial decret llei, que ahir entrà en vigor, a més d'establir descomptes en la venda d'especialitats publicitàries, preveu una reducció de marges en la dispensació de fàrmacs al públic, una escala de deduccions als marges en el subministrament de medicaments al Sistema Nacional de Salut i una rebaixa del marge dels magatzems majoristes de distribució. Així mateix, des d'avui els laboratoris «només subministraran especialitats farmacèutiques en les quals figuri el preu calculat d'acord amb els nous marges, bé amb nous cartonatges o bé reetiquetant amb adhesius».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.