algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°

El consistori obre una investigació davant les sospites d'oferta turística il·legal

Està previst que en els pròxims dies es puguin precintar algunes cases de vacances

L'erradicació definitiva de l'oferta il·legal que presenten alguns habitatges de vacances a l'àrea costanera de Cala Millor i Cala Bona representa un dels principals objectius de l'Ajuntament de Son Servera. Així per tant, l'equip de govern del consistori serverí ha iniciat una investigació per tal de detectar tota l'oferta d'allotjament turístic no reglat en aquesta zona.

El precintament de totes aquelles llars de vacances que presenten irregularitats en la seva oferta turística correspondrà a una operació coordinada entre la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Son Servera. «Sospitam de cinc habitatges unifamiliars que, sense tenir el final d'obres concedit, a hores d'ara, estan oferint un allotjament irregular. Aquestes llars funcionen com a vertaders hotels», ha manifestat el batle de l'Ajuntament de Son Servera, Eduard Servera (PSOE).

Així mateix, el batle Servera ha anunciat que «elaborarem una relació que inclogui totes les llars de vacances que tenen una oferta il·legal i després les adreçarem a la Conselleria de Turisme perquè pugui procedir al seu precintament. En aquests moments tenim posats els ulls en cinc edificis, però sabem de l'existència de molts més. La comarca del Llevant és una de les que pateix més casos de llars de vacances irregulars». Fa una sèrie de mesos que l'Ajuntament va detectar la construcció d'un gran nombre de blocs de pisos que, curiosament, després no anunciaven la seva compra per a ús residencial. Tot just el contrari, l'oferta residencial d'aquestes llars s'estava desviant cap a una oferta estrictament turística.

Una de les conseqüències més negatives d'aquest tipus d'oferta turística il·legal és la manca d'habitatges d'ús residencial a la zona de Cala Millor i Cala Bona. En aquest sentit, una de les principals queixes dels joves que volen adquirir una primera llar és la gran manca d'ofertes econòmiques. Aquesta problemàtica, combinada amb les connotacions fiscals negatives, que suposa no pagar l'impost de béns immobles, ha fet que l'Ajuntament iniciï un seguit d'inspeccions estrictes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.