nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

La nova normativa urbanística del poble aixeca fortes crítiques del PSM

El batle considera que les noves NS seran més proteccionistes

El PSM critica la revisió de les Normes Subsidiàries que ahir va passar la seva aprovació inicial pel ple del Consistori. El procés de revisió s'havia hagut d'interrompre quan la Comissió Insular d'Urbanisme no en va acceptar la tramitació perquè l'estudi d'impacte ambiental no es va aprovar conjuntament amb la revisió.

Els nacionalistes consideren que les noves Normes plantegen una expansió del poble del doble de la que té actualment i que no inclouen en les seves actuacions urbanístiques l'envelliment de la població.

D'altra banda, el PSM considera que es mantenen uns terrenys per a polígons de serveis prop del cementeri que són innecessaris, que s'indulta la zona il·legal dels manters a Son Alegre que no beneficiarà la resta dels poblers. També considera el PSM que no es consigna la connexió del clavegueram de les urbanitzacions de Crestatx, s'Obac i Son Toni a la depuradora municipal.

El batle, Jaume Font, per contra, assenyala que la revisió de les NS les fa més proteccionistes respecte de les vigents fins ara. Com a punts més importants, indica la desclassificació de 850.000 metres quadrats de sòl que passa a ser rural, només quedaran 35.000 metres de sòl urbanitzable, i la reducció de l'altura permesa de tres a dos pisos més planta baixa.

Segons Font, fins ara s'establia un sostre de població de 35.000 persones i ara es redueix a 21.000. Aquesta xifra seria la resultant si tots els edificis del poble arribassin a l'altura màxima permesa de dos pisos, però més del 60 per cent dels habitatges existents són unifamiliars, per la qual cosa la xifra resultant seria menor.

Pel que fa al polígon de serveis, el batle afirma que «el PSM ignora les necessitats de serveis. A les noves NS s'estableix la denegació de llicències per establir-se a empreses amb activitats molestes al nucli urbà, per la qual cosa s'hauran d'establir als polígons per garantir l'activitat econòmica del poble».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.