algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Els alemanys de Gifhorn ja compten amb un un molí fariner mallorquí

Bernat Rabassa, president de l'Associació Amics dels Molins, assistí a la inauguració

La ciutat de Gifhorn a Alemanya ja compta amb un molí mallorquí que a més acollirà al seu interior un museu dedicat a Mallorca. L'impulsor d'aquesta iniciativa, Bernat Rabassa, president de l'Associació Amics dels Molins de Mallorca, assistí en dies passats a la inauguració del Molí de Tramuntana, juntament amb membres de la junta directiva de l'associació.

El molí està situat a Muhlenpark, un grandiós parc, on es poden trobar altres quinze molins de tot el món a escala real. El molí es contruí a partir d'uns plànols remesos per l'associació de Rabassa i que corresponen a un molí fariner de vent.

A la inauguració assistiren el burgmestre de Grifhorn, Manfred Birth, acompanyat del director propietari del Mulenpark, Horts Wrobel. Segons explicà Rabassa el mateix Mulenpark ha finançat el projecte.

Durant l'acte el burgmestre de l'Estat de Gifhorn destacà que «el Mulenpark rep cada any mig milió de persones».
El molí mallorquí es troba en una petit turó envoltat d'aigua, amb un pont de fusta i un altre accés per a vehicles. A l'interior del museu el visitant pot trobar peces d'artesania mallorquina, vestits típics de l'Illa i fotografies que recorden els costums i els mitjans de vida d'un temps passat. Rebassa destacà que durant la inauguració es varen rebre «nombroses felicitacions i mostres d'afecte cap a Malloca. Pensam que el molí serà un llaç d'unió entre els nostres respectius pobles».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.