algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

La jutgessa s'inhibeix en el conflicte que enfronta empresaris de la Llonja i Cort

Du el cas al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears perquè decideixi

La jutgessa del Tribunal Contenciós número 1 de Palma, Carmen Frigola Castillón, va inhibir-se ahir de resoldre el conflicte de l'aplicació de les mesures cautelars sobre la música a la Llonja i durà el cas a la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

Les raons esgrimides per la jutgessa són que no s'està discutint sobre la concessió o no d'una llicència d'activitat, que sí seria competència seva, sinó que s'està discutint un aspecte de l'Ordenança Mediambiental, per a la qual no està capacitada.

Aquest fet ha provocat que la resolució judicial d'un dels principals problemes pels quals travessa en aquests moments la ciutat, es retardi fins el mes de setembre, ja que el Tribunal Superior fa vacances.

Això suposa que Cort no podrà executar les mesures cautelars previstes i aprovades pel ple del passat dia 13 de juliol i publicades pel BOIB, que suposaven que els bars de la Llonja havien d'aturar els seus aparells de música a les dues de la matinada els caps de setmana, i a la una de la matinada la resta de la setmana. El president dels empresaris de la Llonja, Valeriano Herrero, mostrà ahir la seva satisfacció per la decisió de la jutgessa, que qualificà de «molt intel·ligent».

La mesura els permet salvar un estiu més sense restriccions horàries i els dóna una oportunitat més per continuar amb la seva defensa per la via judicial.

Herrero assegurà que «nosaltres no volem perjudicar els veïns de la barriada» i que, per això, iniciaran una nova campanya de conscienciació entre els seus clients consistent en la instal·lació d'eslògans a l'interior dels locals i el prec per tal que no es faci renou al carrers.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.